Trouwen in de winter? Hier moet je op letten!

Als je ervoor kiest om in de winter te trouwen, zijn er een paar extra dingen waar je rekening mee moet houden. Naast het plannen van je droombruiloft, moet je ook de juiste voorbereidingen treffen voor het koude weer. Hier zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat jouw winterbruiloft een succes wordt!

1. Kies voor een winters trouwpak
Bij een winterbruiloft hoort natuurlijk een passend trouwpak. Kies voor materialen die je warm houden, zoals wol of flanel. Daarnaast kun je ook denken aan een donkerdere kleur, zoals navy blauw of antraciet grijs, die goed past bij het winterse thema. Vergeet niet dat een gilet ook een goede toevoeging kan zijn om extra warmte te bieden.

2. Creëer een warme en uitnodigende sfeer
Een winterbruiloft biedt talloze mogelijkheden om een gezellige en romantische sfeer te creëren. Denk aan kaarsen, warme verlichting en decoraties zoals kerstverlichting en takken met sneeuw. Ook een vuurkorf of open haard voegt warmte en gezelligheid toe aan de locatie.

3. Pas je menu aan op het seizoen
Bij een winterbruiloft kun je kiezen voor een menu dat past bij het koude weer. Denk aan comfort food zoals stoofpotten, warme soepen en heerlijke desserts met winterse smaken, zoals chocolade en kaneel. Vergeet ook niet om je gasten te voorzien van warme dranken, zoals glühwein en warme chocolademelk.

4. Plan je ceremonie en fotomomenten binnen
Hoewel winterbruiloften vaak gepaard gaan met prachtige, besneeuwde landschappen, is het belangrijk om rekening te houden met het weer. Zorg ervoor dat je een binnenlocatie hebt voor de ceremonie en de fotomomenten, zodat je niet afhankelijk bent van het weer. Als je toch buiten foto’s wilt maken, zorg dan voor warme accessoires zoals een mooie sjaal of handschoenen.

5. Houd rekening met de feestdagen
Als je trouwt rond de kerstperiode, houd er dan rekening mee dat veel mensen al plannen hebben. Zorg ervoor dat je je uitnodigingen op tijd verstuurt en communiceer duidelijk met je gasten over de datum en het tijdstip van de bruiloft. Het kan ook leuk zijn om je bruiloftsthema te laten aansluiten bij de feestdagen, bijvoorbeeld door kerstversieringen te gebruiken.

6. Extra aandacht voor het weer
Last but not least, wees voorbereid op de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat jij en je gasten warm zijn gekleed en voorzien zijn van genoeg warme dekens. Denk ook aan een backup plan voor het geval het slecht weer is, zoals paraplu’s of een tent voor buitenactiviteiten. Vergeet niet om jezelf ook warm te houden met een mooie winterjas of cape tijdens de buitenmomenten.

Met deze tips in gedachten kun je vol vertrouwen je winterbruiloft plannen. Het wordt een magische dag om nooit te vergeten, omringd door warmte, liefde en de prachtige sfeer van het winterseizoen!

Hi! Kan ik je ergens mee helpen?