Waar moet je op letten als je een trouwpak laat maken?

Een trouwpak kiezen?
let dan hier op!

Als het op je bruiloft aankomt, wil je er op je best uitzien. Maar wat betekent dat als het gaat om het trouwpak dat je draagt? Er zijn zo veel verschillende stijlen en mogelijkheden.

Dare Custom Suits heeft de belangrijkste punten op een rijtje gezet, zodat jij straks het perfecte trouwpak kiest als je in het huwelijksbootje instapt.

Neem contact op voor een afspraak

Geruit Trouwpak met Rode Stropdas en Rode Bretels
Peaky Blinders Trouwpak

1. De pasvorm

De pasvorm van je trouwpak is essentieel.

Je wilt er op je best uitzien en ook comfortabel zitten. Zorg ervoor dat je je pak laat maken door iemand met ruime ervaring in het aanmeten van trouwpakken en in de trouwbranche. Zij zullen weten hoe ze je er goed uit kunnen laten zien en je comfortabel kunnen laten voelen op je grote dag.

Het team van Dare Custom Suits heeft jarenlange ervaring en helpt je graag bij het vinden van de perfecte pasvorm voor jouw trouwpak.

2. De stijl

De stijl van je trouwpak kiezen is een belangrijke beslissing.

De stijl van het pak dat je kiest hangt af van je smaak en het thema van je trouwdag. Als je een klassieke bruiloft hebt, dan zou een pak in klassieke stijl het meest geschikt zijn. Heb je een casual bruiloft, dan zou een pak in casual stijl meer geschikt zijn.
Als je een coole bruiloft met Peaky Blinders-thema hebt, dan zou een trouwpak in Peaky Blinders stijl perfect zijn! Welke stijl trouwpak je ook kiest, zorg ervoor dat het bij je partner past en echt bij jou past!

3. De stof van jouw trouwpak

De stof voor je trouwpak kiezen is een belangrijke beslissing.

De stof moet van hoge kwaliteit zijn, zodat hij niet gemakkelijk kreukt en er niet goedkoop uitziet. Het moet ook comfortabel zijn en een perfecte pasvorm hebben.

Je kunt kiezen uit een verscheidenheid van stoffen, zoals zijde, linnen, of katoen.

Elke soort stof heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Wol is bijvoorbeeld een duurzame stof die je warm houdt in de winter, maar hij is ook vrij zwaar. Zijde is een luxe stof die er mooi uitziet, maar ook erg teer is.

Linnen is een natuurlijk materiaal, dat heerlijk licht is voor een zomerse trouwdag.

Katoen is een veelzijdige stof die comfortabel is en gemakkelijk te verzorgen, maar het kreukt gemakkelijk.

Uiteindelijk hangt de beste stof voor je trouwpak af van je persoonlijke voorkeuren, jouw stijl en hoe jullie de dag in gaan delen.

laat ons je helpen!

Geruit Trouwpak met Rode Stropdas en Rode Bretels

4. De kleur

Het kiezen van een kleur voor een trouwpak kan lastig zijn, want anno 2022 mag alles. De meest populaire kleur voor een trouwpak is blauw, maar er zijn zoveel andere keuzes! 

Je wilt er zeker van zijn dat de kleur van het pak past bij de andere kleuren van je huwelijksfeest en natuurlijk bij je eigen smaak. Hier zijn een paar tips om je te helpen de perfecte kleur voor je trouwpak te kiezen:

    • Een zomerhuwelijk vraagt misschien om een pastelkleurig pak, terwijl een klassieke aangelegenheid beter geschikt zou zijn voor een donkerder tint.
    • Een winterhuwelijk ziet er misschien het best uit met een warme tint, terwijl lente- of zomerbruiloften misschien meer geschikt zijn voor een fellere tint.
    • Zorg ervoor dat de kleur die je voor je trouwpak kiest de kleding van de partner complimenteert.

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van de perfecte kleur of kleurencombinatie voor jouw trouwpak?

Het team van Dare helpt je natuurlijk graag!

5. Met of zonder gilet

Een trouwpak met een vest, of gilet, is een stijlvolle en unieke optie die perfect is om een vleugje kleur toe te voegen. Een vest kan met een jasje of zonder gedragen worden, afhankelijk van de look waar je voor gaat. Een driedelig pak met een vest is ook een prima optie voor mannen die op een koele dag wat extra warmte willen toevoegen.

Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het vest de andere stukken van je pak aanvult. Een vest is een uitstekende manier om stijl en persoonlijkheid aan je trouwpak toe te voegen

laat je inspireren

Peaky Blinders Trouwpak
Blauw trouwpak
Blauw trouwpak

6. De accessoires

Bij Dare begrijpen we dat elk huwelijk uniek is, en we willen je helpen je bruidsoutfit echt je eigen te maken.

We hebben een uitgebreid assortiment accessoires en details waaruit je kunt kiezen om je trouwpak uniek te maken.

Speciale stiksels, een bijzondere vlinderdas of stropdas, een zakhorloge of pet – we helpen je letterlijk van top tot teen bij het samenstellen van je trouwoutfit.

En omdat we weten dat geen twee bruiloften hetzelfde zijn, is alles op maat gemaakt en te personaliseren, zodat je pak echt individueel is.

Dus of je nu iets traditioneels zoekt of iets helemaal out of the box, wij kunnen je helpen de perfecte manier te vinden om je op je grote dag uit te drukken.

7. Nog één keer Passen

De laatste stap op weg naar het perfecte trouwpak is de laatste pasbeurt.

Hier controleren we of alles echt goed past. Onze bekwame naaister kan nog last minute aanpassingen doen. Zo ben je verzekerd van het perfecte pak voor je bruiloft.

Dit is de belangrijkste pasbeurt, want het is de laatste kans om alles goed te krijgen voor je grote dag. Dankzij onze laatste pasbeurt kun je er zeker van zijn dat je er op je trouwdag op je best uitziet.

Heb je een vraag of wil je terug gebeld worden?

Contact opnemen per

Casual Trouwpak

Stuur een app

+316 239 922 49

Stuur een e-mail

Volg ons op Instagram

Hi! Kan ik je ergens mee helpen?